Agneta Larsson Art

Om mig

Agneta Larsson heter jag, bor i Brokvarn, lite utanför tätorten Tibro mellan sjöarna Vänern och Vättern i Västra Götaland. Brokvarn ligger vid ån Tidan som rinner förbi längs utmed mina ateljéfönster. Denna vy kan vara ett skäl till att vatten är något som ofta finns med i mina bilder. Här i mitt hem har jag min målarateljé och min grafikverkstad.

Min konstnärliga verksamhet är främst inom måleri och grafik. Måleriskt arbetar jag med olika tekniker men mest i olja.  Färger, linjer, och formers förhållande till varandra leder fram mig till de väsen och gestalter jag besjälar naturen med i mina bilder. Utgångspunkten i mina bilder är ofta naturen från min nära omgivning. Min personliga färgskala i måleriet är som en motpol till mina grafiska arbeten. Inom grafiken fångas jag av kopparplåtens möjligheter genom etsningar, och är här mer distinkt med svart/vitt och gråskalor.

Att måla regelbundet började jag först 1990, då vid Medborgarskolan i Hjo, där det blev fler och fler kvälls-, helg- och veckokurser för varje år som gick. Måleriet tog överhanden i mitt liv. Insikten blev klarare och klarare under hela nittiotalet: det var detta jag ville ägna mitt liv åt. Tog steget fullt ut och ändrade riktning på livets stig efter att ha jobbat med ett administrativt yrke i över tjugo år. Sökte konstutbildningen vid Hjo Konstskola, blev antagen och gick där några fantastiska år, de två första på Konstlinjen och avslutade med den Grafiska linjen. Studietiden mynnade ut i att jag erhöll ett arbetsstipendium från Hjo Konstskola/Hjo Folkhögskola vid Falu Konstgrafiska Verkstad, Falun.

Därefter fick jag en projektanställning vid Studieförbundet Vuxenskolan, Tibro,  som lärare med Bildskapande Verksamhet i teckning och fritt skapande måleri, kursverksamhet för barn, ungdom och funktionshindrade. Detta arbetade jag deltid med till år 2014. Sedan dess arbetar jag med min egen konst.

1995 hade jag min första utställning, sedan har det blivit åtskilliga egna och även många samlingsutställningar under årens lopp. Har ställt ut i bl.a. Tibro, Hjo, Karlsborg, Jönköping, Kalmar, Borgholm och Ugglum Falköping.

Mvh Agneta Larsson

© 2024 Agneta Larsson Art

Tema av Anders Norén